Selfridges opent grootste accessoire-afdeling ter wereld

Het Britse warenhuis Selfridges, gevestigd in Londen, opende onlangs de grootse accessoire-afdeling ter wereld, groter zelfs dan die van Galeries Lafayette in Parijs.

De ruimte telt ruim 5600 vierkante meter en werd ontworpen door architect David Chipperfield. De afdeling is nu twee keer zo groot als voorheen, voorzien van wit-marmeren vloeren en een imposante nieuwe ingang om de hoek van de hoofdingang op Oxford Street, op Duke Street.

De verbouwing wordt in drie fases uitgevoerd. Deze eerste fase kostte ruim 370 miljoen dollar. De verbouwing duurt in totaal vier jaar en zal in 2018 worden afgerond.

Alle luxemerken zijn met een eigen flagship boetiek vertegenwoordigd, van Balanciaga en Chanel tot Gucci, Loewe, Céline en Saint Laurent. Daarnaast zullen Alexander McQueen, Anya Hindmarch, Jimmy Choo en Stella McCartney binnen deze ruimte eigen conceptstores openen.

Temidden van alle pracht en praal staat een ronde bar, The Fount genaamd, waar men tijdens het winkelen even kan uitrusten onder het genot van een cocktail van de hand van meesterbarman Ryan Chetiyawardana.

Foto: Selfridges

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN