• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Tilburg vreest dat referendum leidt tot afhaken Primark

Tilburg vreest dat referendum leidt tot afhaken Primark

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De problemen rond Primark in Tilburg zijn nog steeds niet opgelost: het kan namelijk nog even duren voordat er met de bouw gestart kan worden. Een mogelijk referendum kan er toe leiden dat de bouw van Primark pas over een jaar kan beginnen.

Er zijn 8.500 handtekeningen van stemgerechtigden nodig om het referendum te organiseren. Op dit moment zijn er al ruim 6.000 handtekeningen verzameld en verwacht wordt dat over 2 weken alle handtekeningen binnen zijn. Dan pas beslist de gemeenteraad van Tilburg in januari of het referendum er ook echt komt. Het referendum staat gepland voor 8 juni 2016.

Wethouder Erik de Ridder is bang dat Primark afhaakt als de bouw pas over een jaar kan starten, meldt het Brabants Dagblad. De Ridder is bezig een brief op te stellen aan de keten om ze op de hoogte te brengen van de huidige situatie en zo een schadeclaim te voorkomen wanneer de gemeente toezeggingen niet na komt. “Investeerders willen weten waar ze aan toe zijn,” laat hij het nieuwsblad weten.

Eerder waren er ook al problemen rond de komst van Primark naar Tilburg. Vastgoedpartij Royalton Hill spande toen al een kort geding aan tegen de gemeente Tilburg. Zij vonden dat het bouwbedrijf dat het pand van de winkelketen zou realiseren ongeoorloofde staatssteun van de gemeente had gekregen. De gemeente Tilburg ontkende de beschuldigingen en kreeg gelijk van de rechter.

Primark