• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Topshop trekt zich terug uit Japan

Topshop trekt zich terug uit Japan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor Topshop lijkt het Japanse avontuur ten einde. De Britse modeketen heeft de zes Topshop filialen die het land telde gesloten. Dat meldt Women's Wear Daily.

Topshop beëindigde zijn samenwerking met Mori Retail Systems in mei en sloot per eind januari vijf van de zes winkels in Japan. Alleen de flagship store in Tokyo bleef nog open maar ook deze werd tenslotte opgedoekt, bevestigde Mori aan WWD.

De reden voor de sluitingen was dat Topshop niet genoeg personeel voor de winkel kon vinden, en dus niet langer open kon blijven, zei het Topshop management tegen Mori.

Toen Topshop in 2008 voor het eerst in Japan opende, had moederbedrijf Arcadia grootste plannen voor het land. Het ging in zee met T's, een nieuw bedrijf dat gefinancierd werd door Mori en JBF Partners. De bedrijven waren toen van plan binnen twee tot drie jaar tien of meer winkels in Japan en andere grote Japanse steden te openen. Het resultaat bleef echter uit.

Hoewel fast fashion het goed doet in Japan - Zara, H&M en Forever 21 zijn er goed vertegenwoordigd - is het vooralsnog onbekend waarom Topshop er niet slaagde, en of dit het definitieve einde is voor de keten in Japan.

TOPSHOP