• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uniqlo opent eerste flagshipstore in Singapore

Uniqlo opent eerste flagshipstore in Singapore

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Fast fashion retailer Uniqlo versnelt zijn internationale expansie en heeft aangekondigd komende herfst een flagshipstore te openen in Singapore. Het is de allereerste flagshipstore van het merk in de regio Zuidoost-Azië. Dat schrijft WWD.

De grootste retaillocatie van de Japanse moderetailer in Singapore wordt gevestigd in het Orchard Central winkelcentrum aan Orchard Road, wat wordt gezien als het mode-centrum van het Aziatische land voor zowel de lokale bevolking als toeristen. De nieuwe vestiging telt een winkeloppervlak van 2.700 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen en bevat het gehele Uniqlo-assortiment voor heren, dames, kinderen en baby’s. De opening van de flagshipstore creëert ruim 300 nieuwe banen in Singapore.

”We voelen ons zeer vereerd en kijken ernaar uit om onze eerste Uniqlo Global Flagshipstore in Singapore te openen,” reageert Taku Morikawa, CEO van Uniqlo Zuidoost-Azië. “We blijven ons inzetten voor de lokale gemeenschap en de groei en toekomst van Singapore,” aldus Morikawa. Uniqlo betrad de markt van het Aziatische land in 2009 en momenteel heeft de modeketen er 24 winkels. In de rest van Zuidoost-Azië, verdeeld over Maleisië, Thailand, Indonesië en de Filippijnen, heeft Uniqlo 99 filialen. De nieuwe flagshipstore wordt de grootste retaillocatie van deze regio.

Eerder maakte Tadashi Yanai, CEO van moederbedrijf Fast Retailing, zijn plannen bekend om Uniqlo tegen 2020 door middel van expansie de grootste moderetailer ter wereld te maken. De opening van een flagshipstore in Singapore is onderdeel van deze strategie.

Foto: Uniqlo Singapore Facebook

Fast Retailing
Uniqlo