• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uniqlo opent eerste Italiaanse vestiging in 2019

Uniqlo opent eerste Italiaanse vestiging in 2019

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Japanse Uniqlo werkt aan een stevigere positie op de Europese markt. In 2019 gaat de retailer zijn eerste Italiaanse winkel openen. De winkel wordt gevestigd in het centrum van Milaan. Dat meldt de Italiaanse krant Il Sole 24.

Moederbedrijf Fast Retailing tekent eind van de maand een huurcontract voor een groot pand aan piazza Cordusio, dat in handen is van de Amerikaanse Hines Group en momenteel nog wordt verbouwd. Het pand, dat 280 vierkante meter winkeloppervlakte telt, zal eind 2018 worden opgeleverd.

Uniqlo wil volgens ingewijden in de komende 5 jaar maar liefst 30 winkels openen in Italië, waarvan 4 in Milaan. De keten rekent op 15 miljoen bezoekers per jaar in de Milaanse flagshipstore. Andere Uniqlo-vestigingen zullen naar verwachting gevestigd worden in onder meer Rome en Florence.

Italië wordt de zevende markt in Europa voor Uniqlo, waar de keten al 50 Europese winkels heeft. Wereldwijd heeft Uniqlo 1.940 filialen, waarvan 800 in thuisland Japan. Moederbedrijf Fast Retailng mikt op een omzet van 25 miljard euro in 2020.

Beeld: Uniqlo USA Facebook

Uniqlo