• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Voorlopig geen versoepeling coronamaatregelen’

‘Voorlopig geen versoepeling coronamaatregelen’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Een versoepeling van de coronamaatregelen zit er voorlopig niet in. Dat melden Haagse bronnen tegenover de NOS. De avondklok wordt nog niet opgeheven, en ook de eventuele aanpassingen op de maatregelen die het kabinet twee weken geleden presenteerde, gaan niet door. Volgens het kabinet zijn de besmettingscijfers nog te hoog.

Update 23 maart: Dinsdag meldden bronnen aan NOS dat de avondklok per 31 maart met een uur verruimd zal worden. De avondklok is dan van 22.00 tot 4.30 van kracht.

Tijdens de persconferentie op 8 maart kondigden demissionair premier Rutte en minister De Jonge aan dat er tegen het eind van de maand mogelijk ruimte zou zijn om de maatregelen rondom winkelen te verruimen, de terrassen te heropenen en het hoger onderwijs weer gedeeltelijk fysiek toegankelijk te maken - op voorwaarde dat de coronacijfers zich positief zouden ontwikkelen. Dat is niet gebeurd.

Het lijkt erop dat er ook geen aanscherpingen van de maatregelen op de planning staan, aldus de bronnen. Dinsdag is er weer een persconferentie, waarin meer duidelijk wordt over de komende periode.

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Coronavirus
Lockdown