WE Fashion besteedt deel logistiek uit aan Zalando

WE Fashion besteedt een deel van de logistiek uit aan webwinkel Zalando, zo meldt het FD en bevestigt een woordvoerder van WE Fashion schriftelijk aan FashionUnited. Alle bestellingen van WE-producten op het Zalando-platform worden nu logistiek afgehandeld door Zalando. We Fashion verzorgde dit eerst nog zelf. De samenwerking heeft geen betrekking tot de levering van WE-producten die besteld zijn op de eigen website van het merk.

Op deze manier kan WE Fashion kosten besparen. Tot onlangs verstuurde WE de bestellingen die op Zalando werden geplaatst zelf nog naar de klanten, een duur en omslachtig proces. Ook moest het merk werken met door Zalando geselecteerde regionale partners voor de logistiek, om de kwaliteit en snelheid van de dienstverlening te garanderen. “Het is goedkoper en efficiënter om het uit te besteden,” aldus directeur Joris Asperghis tegen het FD. “Wij hoeven ons nu alleen nog maar bezig te houden met onze voorraad bij Zalando. Die moet groot genoeg zijn.”

WE Fashion verkoopt op dit moment al via Zalando aan klanten in Nederland, België en Duitsland. Nu Zalando de logistiek deels overneemt, denkt de CEO na over uitbreiding naar andere landen. Het merk staat op het punt uit te breiden naar Frankrijk en ook Oostenrijk staat op de verlanglijst, aldus de topman tegen het FD en bevestigt de woordvoerder schriftelijk.

Beeld: We Fashion Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN