• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Webwinkels verwachten allerdrukste dag ooit

Webwinkels verwachten allerdrukste dag ooit

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Met nog een paar dagen voor de kerst verwachtten e-tailers dat vandaag records gebroken zullen worden. Met name vanavond zullen er een heleboel kerstcadeaus over de digitale toonbank gaan.

Daniel Ropers, directeur van Bol.com, denk dat er vandaag 350.000 cadeautjes verzonden zullen worden. "Het wordt de allerdrukste dag ooit in de geschiedenis van online winkelen in Nederland", zegt hij in het Financieele Dagblad.. Ik verwacht twee miljoen mensen in onze winkel. Je moet er niet aan denken dat al die mensen in een winkelpand samenkomen." Ook winkels als Wehkamp en Coolblue zullen het druk hebben vandaag.

Online warenhuis Wehkamp meldt in een persbericht dat het aantal aankopen via mobiel dit jaar met 200 procent is gestegen. Vorig jaar was de stijging nog ‘slechts’ 70 procent. Vooral kerstversiering en kerstjurkjes zijn populair dit jaar. In de categorie Mode zijn de foute kersttruien zijn dit jaar erg populair, en de omzet van de kerstjurkjes is met 25 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Wehkamp verwacht in de laatste dagen nog ‘duizenden bestellingen’ te verzenden, maar denk dat ‘de piek’ echter pas op 23 december is.

De toename van het aantal aankopen dat online plaatsvindt komt doordat consumenten steeds hun tijd efficiënter indelen. "Door online te kopen, hebben we tijd over voor andere dingen. (...) De logica om dan in een winkelpand een cadeau te kopen is niet logisch. Deze cadeaus bestellen wij steeds vaker online zodat ze net voor Kerst worden geleverd," stelt Cor Molenaar, hoogleraar e-commerce aan de Erasmus Universiteit, in het Financieele Dagblad.

Beeld: Wehkamp

Bol.com
E-commerce
Feestdagen