• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wehkamp denkt na over logistieke uitbreiding in België

Wehkamp denkt na over logistieke uitbreiding in België

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp is amper een jaar open, maar lijkt nu al niet groot genoeg te zijn. Mogelijk barst het centrum al binnen drie jaar uit zijn voegen. En dus wordt er nagedacht over uitbreiding, mogelijk naar België.

“We groeien op dit moment tien procent per jaar en als het zo doorgaat is het huidige pand over drie jaar te klein,” zegt manager logistiek Sander in de Financiële Telegraaf. Momenteel is het logistiek centrum, waar 105 miljoen euro voor werd uitgetrokken, een van de grootste dc’s ter wereld. Dagelijkse rijden er 50 tot 60 vrachtwagens af en aan bij het centrum, voor zending in het hele land. Ook vertrekken er nog eens 15 kleinere bestelbusjes die de same day delivery voor hun rekening nemen.

Wehkamp denkt al aan uitbreiding, en ‘dan zou België voor de hand liggen’. “Maar in Nederland hebben we nog genoeg klanten te winnen,” zegt Bolmer. “Voorlopig hebben we nog veel te doen in ons logistieke proces.”

De eigenaar van het distributiecentrum is de logistiek vastgoedontwikkelaar WDP, afkomstig uit België en sinds begin dit jaar genoteerd aan de Amsterdamse beurs. De partij heeft meer vastgoed in zijn bezit, waaronder rond Schiphol. Zwolle en Barendrecht/Ridderkerk. Recentelijk kocht het bedrijf nog vastgoed in Luxemburg, waarmee WDP nu in de hele Benelux vertegenwoordigd is. De doelstelling is om binnen 5 jaar de portefeuille groei te doen stijgen van 2 miljard naar 3 miljard euro. Ook wil het bedrijf dat de winst per aandeel flink omhoog gaat.

Het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein valt ook onder het beheer van WDP. Sinds het faillissement zoekt het bedrijf naar een nieuwe partij. “We zijn in gesprek met geïnteresseerden. Het is een zogenaamd hangend magazijn, speciaal voor kleding. Dat is niet van de ene op de andere dag te verhuren”, zegt CEO Joost Uwents van WDP op de ’investors day’ in Zwolle tegen de Financiële Telegraaf. WDP hoop het pand in de zomer van komend jaar weer verhuurd te hebben.

Beeld: Wehkamp

Wehkamp