• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando opent fulfillment centers in Frankrijk en Polen

Zalando opent fulfillment centers in Frankrijk en Polen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zalando werkt aan haar internationale logistieke netwerk. De e-tailer zal volgend jaar een nieuwe fulfillment centers openen in Parijs en Polen. Dat heeft Zalando in een persbericht bekendgemaakt.

Volgende maand gaat het nieuwe internationale fulfillment center open in Gryfino, de buurt van Szczecin (Polen). Het pand beschikt over 130.000 vierkante meter oppervlakte en biedt werk aan meer dan 1.000 mensen. De locatie zal aan alle 15 markten van Zalando gaan leveren, maar vooral klanten in Polen, Duitsland en Scandinavië. Vergelijkbare fulfillment centers van Zalando zijn gevestigd in Monchengladbach en Erfurt, evenals het nieuw te openen logistiek centrum in Lahr.

Het andere magazijn opent Zalando volgend jaar in Stradella, in de buurt van Parijs. Op deze manier hoopt de e-commerce gigant de pakketjes sneller in de Franse hoofdstad kunnen leveren.

"Elke maand leveren we enkele miljoenen pakketten aan onze klanten in 15 Europese landen. Gedurende het afgelopen jaar kreeg Zalando meer dan 3 miljoen nieuwe klanten. We hebben sterke en operaties-moet internationaal worden geplaatst met het oog op de lokale behoeften van ons groeiende klantenbestand te voldoen,” zegt David Schroeder, senior vice president operations bij Zalando.

Sinds eind december 2015 werkt Zalando aan de verbreding van het internationale ict- en logistieknetwerk. Zo werd er een satelliet magazijn geopend in Italië, waardoor klanten hun bestelling een halve dag eerder ontvangen. Inmiddels wordt 60 procent van de Italiaanse bestellingen via dit centrum verwerkt. Het centrum in Duitsland richt zich inmiddels ook op klanten in Zwitserland en Frankrijk. In het najaar opent het fulfillment centrum in Lahr. Dan zullen er een paar honderd medewerkers aan de slag gaan in Lahr, vooral uit Frankrijk en Duitsland.

Beeld: Zalando

Fulfillment
Zalando