G-STAR RAW voor zomer 2019

Voor de zomercollectie van 2019 presenteert G-Star RAW haar nieuwste duurzame innovaties en de collecties Summer Army en Biker Hybrid.

Zoals we inmiddels van het denimmerk gewend zijn, is deze nieuwe zomercollectie van G-Star RAW weer geïnspireerd op klassieke items uit het archief, die vervolgens een moderne twist hebben gekregen. Het denimmerk streeft ook voor deze collectie voortdurend naar innovatie wat zich onder andere uit in de nieuwste duurzame innovaties en oplossingen voor het verfproces van zowel denim als jersey.

G-STAR RAW voor zomer 2019

Collectie Highlights

Summer Army

Traditionele militaire items zoals field jackets, army overshirts en combat shorts staan centraal in de zomer '19-collectie van het merk. Functionele klassiekers hebben een unieke twist gekregen met sportprints, en klassieke Hawaï shirts zijn opgefrist met illustraties van tropische planten van 19e-eeuwse botanische schetsen. De hoofdkleuren van de collectie zijn legergroen, gebroken wit en chambray. De belangrijkste Summer Army-style van het seizoen is de Arris- cargobroek, die is geïnspireerd op pilotenbroeken uit de jaren zestig.
Biker Hybrid

G-Star heeft zich daarnaast laten inspireren door de wereld van motorcross, racecircuits en de GP motorcross, en introduceert een nieuw lid van hun 3D-denim familie: de Biwes. De bovenkant van de jeans doet denken aan een ontwerp in westernstijl, terwijl het inzetstuk over de knie lijkt op de beschermende inzetstukken van een crossbroek. Het biker-thema komt terug in de hele collectie. Dit levert luchtige items op, gebaseerd op Enduro-motorjacks uit de jaren zestig. Deze items worden aangevuld door geweven en jersey items met klassieke, vintage sportprints. Een ander hoogtepunt van deze collectie is Moto Badges; speciaal ontworpen om de reis van een denim item en zijn of haar drager te benadrukken. Het proces waarin denim vervaagt door slijtage wordt nagebootst door de items te wassen en te bewerken met op de stof gestikte badges, die achteraf worden verwijderd zodat de originele staat van het ongewassen denim weer zichtbaar wordt.
Sustainable Highlights

Zoals altijd vormt denim het hart van de G-Star-collectie, met de focus op de volgende stap op het gebied van duurzame innovatie. Kir Denim O – het eerste Cradle to Cradle Certified™ Gold denim ter wereld, dat in februari 2018 door het denimmerk werd gelanceerd – wordt nu nog duurzamer. De zomerversie van G-Star's Cradle to Cradle Certified™ Gold denim wordt gemaakt met een minimal-dip-indigoverfproces, waardoor er tijdens de productie 75% meer water en 20% meer energie wordt bespaard. Verder worden er per kledingstuk nog eens 68% water, 47% energie en 62% chemische stoffen bespaard tijdens het wasproces.

De Kir Denim O Low Dip-items worden aangevuld met andere duurzame kledingstukken, zoals T-shirts van 100% biologisch katoen die zijn geverfd met Recycrom™-kleuren en gewonnen uit 100% gerecycled textielafval. Dit resulteert in een scala van unieke, eco-innoverende zomertinten voor dames en heren. Daarnaast zijn deze T-shirts 99% recyclebaar, doordat de stiksels van biologisch katoengaren zijn en de labels zijn vervangen door kleine prints.

G-Star blijft ook lyocell-vezels van TENCEL™ gebruiken, die zijn gewonnen uit gecertificeerde houtbronnen en gemaakt met behulp van een closed loop productieproces.

De zomer '19-collectie van G-Star RAW is online en in de winkels verkrijgbaar vanaf april 2019

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN