Issey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevonden

ISSEY MIYAKE AW19 WOMENSWEAR,
HUISPATRONEN HERBEZOCHT EN HERUITGEVONDEN

Onder het imposante glazen gewelf van het Lycée Carnot, verschijnen de mannequins van Issey Miyake initieel per twee ten tonele. Zij aan zij schrijdt elk paar de fotografen op de riser tegemoet. Wanneer hun wegen scheiden, vervolgen ze op eigen houtje het geometrische lijnenspel op de vloer van de Parijse school. Wat ontstaat is een tafereel dat schippert tussen een statige voetbalmatch en een intuïtieve balletopvoering. Het resultaat is een gelaagde wintercollectie, vol huispatronen en inspirerende innovaties.

Issey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevondenIssey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevonden

We zien slimme mantel-rok-ensembles in Dough Dough. Issey Miyake speelt dit seizoen virtuoos met de doorgedreven techniciteit van deze modelleerbare stof. Eenzelfde stuk wordt telkens opnieuw geboetseerd in een waaier aan uiteenlopende vormen en belichaamt zo de infinitesimale veelzijdigheid van deze vooruitstrevende stof.

Issey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevondenIssey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevonden

Ton sur ton wordt geconsolideerd in omhullende overjassen en gebreide passe-partout jurken. Miyakes accordeonsignatuur treedt op de voorgrond in monochrome grafische patronen, nu eens opgeblazen voor impact, dan weer geheel in perspectief vervormd.

Issey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevondenIssey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevonden

De allerlaatste materiaaltechnische innovatie van het huis draagt de noemer Blink. Deze met resin geprinte stof verbeeldt nieuwe caleidoscopische patronen op volumineuze silhouetten in een panoplie aan kleuren. Geblakerd zwart, romig grijs of een futuristische patchwork van regenbooguitvoeringen wisselen elkaar moeiteloos af. Issey Miyake presenteert hedendaagse essentials die ondanks hun technische complexiteit weerklank vinden in de garderobe van de moderne vrouw.

Issey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevondenIssey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevonden

Issey Miyake Autumn / Winter 19 is in België vanaf midden augustus exclusief verkrijgbaar in de XSO Issey Miyake Antwerp flagship store, Eiermarkt 13-15-17, 2000 Antwerpen.

Issey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevondenIssey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevondenIssey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevondenIssey Miyake AW19: huispatronen herbezocht en heruitgevonden

OVER ISSEY MIYAKE

Issey Miyake lanceert in 1971 zijn gelijknamige couturehuis. Twee jaar later defileert de ontwerper als een van de eerste Japanse labels zijn collecties in de Franse modehoofdstad Parijs. Met zijn oeuvre ambieert Issey Miyake bruggen te bouwen tussen mode en technologie. In 1974 is er de eerste flagshipstore in Tokio en al snel volgen ook de eerste buitenlandse boetieks in Parijs en New York. Zeven jaar na zijn ontstaan, lanceert het innoverende modehuis ook een mannenlijn.

In een constante zoektocht naar innovatie, introduceert de ontwerper het revolutionaire A Piece of Cloth, kortweg A-POC. In A-POC wordt computertechnologie ingezet die kleding fabriceert uit één draad en in één productieproces. Eind jaren tachtig debuteert Pleats Please, een lijn van geplooide materialen die de nadruk legt op het comfort van de drager. In 1997 trekt de Japanse couturier zich terug uit de modewereld om zich volledig te wijden aan materiaalonderzoek. Zijn oeuvre wordt vandaag voortgezet door Yoshiyuki Miyamae en Yusuke Takahashi, de creatieve directors achter respectievelijk de vrouwen- en de mannenlijn.

Issey Miyake is een visionair label dat onverminderd inzet op innovatie, ingegeven door kunst, architectuur en ontmoetingen over disciplines heen. Traditie en avant-garde, soberheid en kleur, natuur en cultuur, vakmanschap en technologie worden geconsolideerd doorheen de prêt-à-portercollecties.

XSO ISSEY MIYAKE ANTWERP
Eiermarkt 13-15-17
2000 Antwerpen

Open ma-vr: 10:00 - 18:00
za: 10:00 - 18:30

www.issey.be
+32 3 232 58 01

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN