PHI FESTIVE: "Jurken door Syriërs gemaakt in Amsterdam, voor feestelijke momenten”
PHI FESTIVE: "Jurken door Syriërs gemaakt in Amsterdam, voor feestelijke momenten”

Atelier PHI lanceert PHI FESTIVE: een collectie met hoge kwalitatieve items, jurken en jumpsuits, gecreëerd door voormalige vluchtelingen uit Syrië in Amsterdam. Waar in Syrië aangelegenheden groots gevierd worden en vrouwen 'het jurkenmoment' als iets magisch ervaren, zien we dat in Nederland minder. Philine van Zinnicq Bergmann (29), oprichtster Atelier PHI, wil dit de Nederlandse vrouw ook laten ervaren.


Met kleermaker, ontwerper en ex-vluchteling, Fares Al Khalif (26), bedacht Philine de collectie PHI FESTIVE en creëerden zij kledingstukken samen met voormalige vluchtelingen Mostafa Alhaj (24) en Mustafa Feid (19) in het Amsterdamse atelier. Op deze manier biedt Atelier PHI de nieuwkomers werkgelegenheid en empowerment in het werk waar zij expert in zijn: in Syrië startten zij al op vroege leeftijd met het maken van kleding en bouwden een craftsmanship-rol op die zij hier voort kunnen zetten. Zo krijgen vluchtelingen een kans om te integreren in de maatschappij en hun plek te vinden in de wereld waarin zij willen werken: de fashion industrie.

PHI FESTIVE

De collectie bestaat uit voornamelijk jurken & jumpsuits, met elk een eigen verhaal, persoonlijkheid en Arabische naam: Aisha, Lina, Khalila, Alif, Heya, Sara en Inas. Verwacht veel kleur, durf en details, gemaakt uit lokale stoffen. Het zijn handgemaakte items waar creativiteit en ‘craftmanship’ centraal staan. De items zijn te bestellen (standaard maten 34-42) via de webshop www.atelier- phi.nl (prijzen vanaf € 219,95,-). Voor een op maat gemaakt item maak je een afspraak in het atelier.

SYRISCHE AMBACHT

Syrië was voor de oorlog hét textielland van het Midden- Oosten. De kleding- en textielsector was de tweede grootste inkomensbron van het land en twintig procent van de beroepsbev- olking werkte in deze industrie. De makers van de kleding van Atelier PHI zijn professionals die ervaring hebben opgedaan in hun thuisland. Mostafa begon al op zijn dertiende met de creatie van kleding. Voordat Mustafa naar Nederland kwam werkte hij vier jaar in een atelier in Turkije. Fares heeft gewerkt als fashion designer (pret-a-porter en haute couture) met expertise in avondjurken, feestjurken en bruidsjurken. Hij werkte o.a. voor Zuhair Murad, een bekende fashion designer uit Libanon.

ATELIER PHI

__ begin 2018 opgericht met de sociale missie: een atelier midden in het centrum van Amsterdam, waar professionele kleermakers, voormalige vluchtelingen uit Syrië, op maat gemaakte, tijdloze & duurzame items maken.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN