Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon
Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

In tijden van ongebreidelde urbanisering, verlangt de mens naar een leven van eenvoud en verbondenheid met de natuur. Samsøe & Samsøe borduurt voor Autumn 2019 verder op de nostalgische notie van vervlogen tijden, ingegeven door de ongerepte schoonheid van de Deense westkust.

Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

Met zijn meanderende, romantische kustlijn en zijn haast identieke industriedorpen is West-Jutland even divers als de collectie die zijn lofzang zingt: gegrond maar vindingrijk, bevlogen doch sereen, stijlvol en discreet.

Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

Nieuwe interpretaties van essentiële nautische klederdracht, geschikt voor dagelijks gebruik, worden verheven door de keuze voor materiaal dat schippert tussen solide structuur en vederlichte virtuositeit. Klassieke, eenduidige silhouetten vervullen de collectie van warmte en karakter.

Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

Een samenspel van print en motief onderstreept een gevoel van tijdloosheid, dankzij geruite heritage tweed, grenzeloze strepen en lieflijke florals. We zien een medley van verstillende, aardse tonen – crème, kastanjebruin en marineblauw –, geaccentueerd door flitsen van reddingsvestoranje, bubblegum pink en translucent blauw.

Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

De grillige Noordzee wordt geëvoceerd in een rubberen overjas, een met shearling afgewerkte leren bomber of in de fade tinten van een herenpantalon in ribfluweel. Geheide klassiekers als de pea coat of de houtje-touwtjejas worden geherinterpreteerd in warm en bestendig gerecycleerd wol. Nostalgische prairiejurken vertrekken van romantische opvattingen over leven aan zee: gewoven of bedrukte ruitmotieven, ruches en volants suggereren het ritmische ruisen der golven.

Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

Knipogen naar de zeevaarders van weleer worden verweven in dikke kabeltruien en Fair Isle breisels, heruitgegeven naar moderne standaarden. Bescherming voor de elementen indachtig, worden bovenstukken in fijne merinoswol verlengd met kap en ellenlange mouw. De bodywarmer voor haar en de canvas variant voor hem worden aangevuld met functionele details op zak en mouw. Tactiele mutsen en balaclava’s of omhullende sjaals bieden weerwoord aan de strengste winterprik en vervolledigen een versatiele, gelaagde collectie.

Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

De voorschriften van het herfstseizoen worden herschreven met nieuwe, verheven iconen, gehuld in comfort: hygge rust aan de horizon.

Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

Samsøe & Samsøe Autumn 2019 is vanaf nu verkrijgbaar in de Samsøe & Samsøe Antwerp store, in geselecteerde verkooppunten en via samsoe.com.

Samsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizonSamsøe & Samsøe Autumn 2019, hygge aan de horizon

OVER SAMSØE & SAMSØE

Samsøe & Samsøe ontstaat in 1993 uit de gelijknamige juwelierszaak in Kopenhagen, Denemarken, wanneer de broers Klaus en Preben Samsøe hun aanbod uitbreiden met premium t-shirts en breigoed voor mannen. In 2000 nemen Peter Sextus en Per Ulrik Andersen de leiding: de twee revolutioneren het Deense label tot een internationaal modehuis met een focus op eigentijdse ready-to-wear, schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen.

In een knipoog naar zijn Scandinavische roots, laat Samsøe & Samsøe zich definiëren door een pragmatische esthetiek, die invloeden van de utilitarian street style uit Kopenhagen vermengt met archetypische Scandinavische motieven. Ingegeven door de rijke Deense designtraditie, staan hun collecties telkens synoniem voor minimalistische, betaalbare en democratische mode, wars van trends.

Veelzijdige en hedendaagse capsuleontwerpen gaan hand in hand met smetteloos gesneden separates en elegante signatuurstukken. Zo gaat elke collectie prat op hoogwaardige stoffen, emblematische silhouetten, speelse accenten en een premium afwerking. Ensembles lopen moeiteloos over van kantoor naar avonddiner, elk ontwerp laat zich zowel op zichzelf of slim gecombineerd dragen. Samsøe & Samsøe is immer tijdloos, functioneel en geraffineerd; kortom, de essentials in ieders garderobe.

Vanuit zijn headquarters in het hippe Nørrebro, is Samsøe & Samsøe vandaag een wereldwijd exportproduct, goed voor 40 monobrand stores en 1500 multimerkenboetieks verspreid over meer dan 31 landen, alsook een eigen webshop via samsoe.com.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN