De Chinese politie heeft de afgelopen dagen meer dan 60 buitenlandse modellen in hechtenis gesteld. De mannequins verbleven

onder een toeristenvisum in het land terwijl zij eigenlijk een werkvisum aan hadden moeten vragen. Dat meldt Style.com.

De politie lokte de modellen in de val met een nep-casting bij het Chinese modellenbureau M3, dat waarschijnlijk een aantal van de verdachten vertegenwoordigt. Vier modellen zijn vervolgens gearresteerd, de anderen zullen naar verwachting worden uitgezet.

Diverse nieuwssites schrijven dat er later nog meer modellen zijn aangehouden in Guangzhou nadat een bron adressen van modellenappartementen bekend had gemaakt aan de autoriteiten. Sindsdien zijn modellen geadviseerd om niet op te vallen en niet in het openbaar rond te lopen met hun portfolio’s.

Volgens Style.com ligt het probleem bij de modellenbureaus. Zij horen het papierwerk voor modellen te regelen. Volgens de nieuwssite is het dan ook waarschijnlijk dat het om modellen (vaak jonge meisjes uit Oost-Europa) gaat die bij een onbetrouwbaar bureau ingeschreven stonden, zich niet bewust van hun rechten en plichten zijn en het Engels – laat staan het Chinees – niet goed beheersen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN