Sportkledingfabrikant Adidas Benelux wil over twee jaar de distributiecentra in Moerdijk en

Rotterdam sluiten. Daarover zijn de ondernemingsraad van de centra en de vakbonden vorige week ingelicht. De geplande sluiting maakt deel uit van een herindeling van het Europese distributienetwerk die Adidas wil. Het bedrijf is van plan de distributie van sportkleding en –schoenen vanaf 2013 centraal uit te voeren vanuit een pand in Duitsland. Volgens het bedrijf is dat goedkoper.

Met de sluiting zouden honderd vaste en tientallen uitzendbanen verdwijnen. Omdat de sluiting gepland staat voor 2013, geeft dat volgens de FNV genoeg tijd om mensen aan ander werk te helpen. Adidas heeft in Europa achttien centra, waarvan twee in Nederland.

De plannen maken deel uit van de groei die Adidas voornemens is te maken. Het bedrijf kondigde onlangs aan tot 2015 een groei van 15 procent te willen behalen. In 2015 wil Adidas een omzet hebben van 17 miljard euro. De verwachte omzet over boekjaar 2010 bedraagt zo’n 11 miljard. De extra omzet moet voornamelijk komen uit Noord Amerika, China, Rusland, Latijns Amerika, Japan, het Verenigd Koninkrijk en India.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN