Roland Kahn, eigenaar van modeketen Coolcat, en Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

hebben de strijdbijl begraven nadat Ploumen een persbericht over Coolcat heeft geschreven. Coolcat ziet af van een kort geding tegen de minister.

In november zei Ploumen in een interview met het AD dat Coolcat, Wibra en Prénatal weigerden een veiligheidsakkoord voor textielarbeiders in Bangladesh te tekenen. Volgens Coolcat klopte daar niets van. De emoties liepen hoog op bij Roland Kahn. In het tv-programma Rambam - Kahn wilde die uitzending verbieden - noemde hij Ploumen een 'linkse kut-minister'.

Na een 'verhelderend overleg' tussen Ploumen en Kahn, besloot de minister om een persbericht te publiceren op de website van de Rijksoverheid. Ploumen stelt in het persbericht dat er geen sprake is van een zwarte lijst van modebedrijven, met daarop Coolcat. "Ik betreur de verkeerde suggesties die zijn gewekt, het is goed van de heer Kahn te horen dat Coolcat verantwoorde inkoop serieus neemt," aldus Ploumen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN