In Venezuela loopt de situatie bij winkels van Zara zo uit de hand, dat het bedrijf nieuwe regels heeft bedacht. Consumenten mogen in het vervolg

nog maar vijf kledingstukken per maand kopen.

Zara bedacht het moderantsoen, omdat consumenten die bij de modeketen willen winkelen eerst in een ellenlange rij terecht komen voor de deur. Daarom moet het winkelpersoneel consumenten nu gaan registreren, om er zeker van te zijn dat niemand meer koopt dan vijf items per maand. Wie is aangemeld, krijgt een nummer en mag vervolgens het pand in.

Het modebedrijf - in Venezuela gerund door franchisenemers - heeft nog meer regels opgesteld. Zo mogen slechts drie van de vijf mode-items bestaan uit bovenkleding. Een consument mag bijvoorbeeld drie shirts, jassen of truien kopen en twee broeken of rokken.

De lage prijzen van Zara zijn de reden voor de stormloop in de winkels. De Colombiaanse krant La Republica schrijft dat het modebedrijf de prijzen had verlaagd door een gunstige wisselkoers. Maar het Spaanse El Mundo meldde dat de Venezolaanse overheid het bedrijf had bevolen om kleding goedkoper aan te bieden.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN