Druilerig zomerweer zorgde dat het Tassenmuseum Hendrikje

in Amsterdam, in de eerste acht maanden van het jaar, 45.923 bezoekers mocht ontvangen. Een jaar geleden bezochten nog 36.329 mensen de tassencollecties, een stijging van 26 procent dus. Ook de limited edition tas van Louis Vuitton trok volgens het museum meer bezoekers.

Het Tassenmuseum Hendrikje, dat in 2007 werd opgericht, laat weten flink aan de weg te timmeren, en dat al het werk nu zijn vruchten afwerpt. "Bezoekers zijn onder de indruk. Want zelfs op de toiletten zijn tassen te vinden," laat het museum weten in een persbericht. De stijgende lijn van bezoekers, hoopt het museum de rest van het jaar en in 2012 door te kunnen zetten.

Momenteel heeft het museum een collectie van zo'n vierduizend tassen, vanaf de late middeleeuwen tot heden: buidels, heupzakken, aalmoezentassen, schooltassen, avondtassen en designtassen en must-haves van ontwerpers en bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. "Door de eeuwen heen is de tas beïnvloed door onder meer maatschappelijke veranderingen, industriële ontwikkelingen, de emancipatie, contacten met nieuwe culturen, de decoratieve kunst en de mode. Bezoekers zijn vaak verrast hoeveel de vormen, nieuwe materialen en decoraties ook vertelt over grote veranderingen in de geschiedenis."

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN