De Nederlandse mannenmodeketen Oger sleept een

winkelmanager voor de rechter die wil overstappen naar concurrent Suitsupply. Volgens De Telegraaf zou de medewerker, Mitchel Ramdhani, vanaf juli leiding gaan geven aan de Belgische tak van Suitsupply, maar wordt hij door Oger aan zijn concurrentiebeding gehouden.

Als Ramdhani de eerste twaalf maanden na zijn vertrek toch aan de slag gaat bij de internationale keten, staat daar een boete van tweeduizend euro per dag op. Oger denkt dat Ramdhani bedrijfsgeheimen over de inkoop in Italië en winkelomzetten gaat onthullen. Tevens vreest de keten dat hij klanten van Oger probeert mee te nemen naar de winkels van Suitsupply.

Er is al jaren sprake van overstappende werknemers tussen de twee ketens, stelt Sander Lusink, marketingdirecteur van Oger, woensdag in De Telegraaf. Zo hield Suitsupply vorig jaar een werknemer tegen die bij Oger terug in dienst wilde komen. "Dat heeft ons veel geld gekost. Wat zij kunnen, kunnen wij ook."

Topman Fokke de Jong van Suitsupply ontkent de tegenwerking. Zijn keten heeft veel mensen nodig, terwijl de 'kledingbusiness een kleine markt is', zegt hij. "Dan is het logisch dat er mensen overstappen die bij Oger tegen het carrièreplafond aan zitten." Omdat Ramdhani landenmanager wordt in België, denkt De Jong dat het beroep van Oger op het concurrentiebeding ongegrond is.