Er zijn kapers op de kust voor Reebok. Volgens de Wall Street Journal zou een groep investeerders, waaronder de in

Hongkong gevestigd Jynwel Capital en fondsen verbonden met de regering van Abu Dhabi, van plan zijn een bod van 2,2 miljard dollar (1,7 miljard euro) uit te brengen voor de overname van het sportmerk.

Aandelen in Adidas, die het Amerikaanse merk in 2005 overnam voor 3,8 miljard dollar, stegen als gevolg van het bericht met 5,6 procent. De Duitse sportgigant wilde echter niet reageren op de geruchten.

Hoewel de overname van Reebok eerst meer omzet in de Verenigde Staten betekende voor Adidas, nam de winstgevendheid van het merk snel af. Reebok verloor een groot contract met de US National Football League en werd ook buiten de activiteiten van de National Hockey League gesloten.

Adidas heeft de afgelopen kwartalen diverse winstwaarschuwingen gegeven en aandelen in het bedrijf zijn met 41 procent gedaald. Nieuws over een eventuele overname van Reebok, waar Adidas de laatste tijd echter wel weer meer succes mee beleeft dankzij een nieuwe marketingaanpak, zou gunstig kunnen zijn voor de groep.

Of Adidas bereid is het merk te verkopen is onduidelijk. Het is wel duidelijk dat Reebok waarde toevoegt aan het concern, maar met aanhoudende groei gedurende de afgelopen vijf kwartalen en een omzet van 355 miljoen euro in het tweede kwartaal, moet nog blijken of Adidas het merk van de hand wil doen.
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN