Calida weer winstgevend

De Zwitserse Calida Group heeft in de eerste helft van dit jaar opnieuw winst geboekt.De operationele winst (EBIT) is verdubbeld naar 7,5 miljoen Zwitserse Frank (5,5 miljoen euro), een plus van 108 procent. Netto kwam de winst uit op 4,7 miljoen

Frank. De omzet is licht gestegen met 2 procent naar 97,2 miljoen Frank (72,4 miljoen euro). De netto liquiditeit steeg van 15,7 miljoen in 2009 naar 24,2 miljoen in 2010. Het bedrijf verwacht de trend omhoog in de tweede helft van dit jaar voort te kunnen zetten.

Calida weer winstgevendDe reorganisatie van het lingeriemerk Aubade, die vorig jaar de kosten fors opdreef en resulteerde in een verliespost van 46,1 miljoen euro, werpt nu vruchten af. Het bedrijf is vooral trots dat zowel het merk Calia als het merk Aubade nu in gelijke mate aan het positieve resultaat hebben bijgedragen. Voorheen was vooral Calida de drijvende kracht. Aubade boekte een operationele winst (EBIT) van 2,2 miljoen Frank, Calida van 5,6 miljoen.

Het omzetaandeel van de eigen merkwinkels neemt toe en blijft stijgen. Dat sterkt het bedrijf in de groeistrategie die vooral is gebaseerd op expansie van deze eigen winkels. Calida-winkels boekten in de eerste helft van dit jaar een omzetgroei van 14,7 procent en Aubade-boetieks van 10,7 procent. De eigen Calia-winkels genereren nu bijna éénderde (27,5 procent) van de totaalomzet. Vorig jaar was dat percentage 22,2 procent. De winkels van Aubade zijn nu goed voor 19 procent van de totaalomzet, tegen 16,1 procent in 2009.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN