Geox mikt op China

De Italiaanse schoenenfabrikant Geox opent de komende drie jaar tweehonderd nieuwe winkels in China. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. Om de uitbreiding te bewerkstelligen heeft het bedrijf een deal gesloten met Belle Internationaal, de grootste schoenenhandelaar

in China, dat de 'ademende schoenen' waarom Geox bekend staat, exclusief gaat verkopen in dat land.

Door een grote publiciteitscampagne én het openen van de tweehonderd winkels, waaronder ook shop-in-shops vallen, hoopt het merk uit te groeien tot het grootste merk in casual schoenenmode in China. Mario Moretti Polegato, de oprichter van Geox, ziet de samenwerking met Belle als een belangrijke stap, zo zei hij bij de bekendmaking: "Vandaag is een belangrijke dag voor onze werldwijde expansiestrategie," zo sprak hij. "Door de samen te werken met Belle International, de grootste schoenenretailer in China, kan Geox zijn nieuwe producten introduceren bij klanten die van mode en comfort houden(...) Omdat miljoenen consumenten zijn voorgegaan in het kiezen voor Geox, ben ik ervan overtuigd dat ook vele Chinezen onze producten zullen waarderen."

Geox mikt op ChinaOok directeur Yu Ming Fang van Belle International toonde zich enthousiast: "Doordat de levensstandaard van mensen is verbeterd, worden mensen veeleisender zowel voor wat betreft technologische aspecten van schoenen als het gezondheidsaspect ervan. Als gevolg daarvan is er een groot potentieel voor de ontwikkeling van de schoenenmarkt. Belle is erop gericht schoenen van hoge kwaliteit op de markt te brengen. Geox combineert technologie en strategie met gezondheidsvoordelen en Belle zal de Geoxschoenen naar kwaliteits- en gezondheidsbewuste klanten brengen." Het retailnetwerk van Belle bestaat momenteel uit 8154 retailwinkels in China.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN