Michael Kors winst meer dan verdubbeld in H1

Dankzij de aanhoudende vraag naar Michael Kors producten heeft het Amerikaanse modebedrijf Michael Kors Holdings in de eerste helft van het lopende boekjaar de nettowinst meer dan verdubbeld naar 166,5 miljoen dollar (131 miljoen euro).

Gedurende dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst 64,7 miljoen dollar (50,9 miljoen euro). De omzet steeg met 73 procent naar 947,8 miljoen dollar (746,0 miljoen euro).

"WeMichael Kors winst meer dan verdubbeld in H1 zijn erg tevreden met het record resultaat dat we in het tweede kwartaal hebben behaald. Onze prestaties zijn een weerspiegeling van de kracht van het Michael Kors merk, van de innovatieve ontwerpen en de succesvolle uitvoering van onze groeistrategieën," zegt Michael Kors topman John D. Idol.

Het tweede kwartaal leverde een omzetstijging van 74 procent naar 532,9 miljoen dollar (419,4 miljoen euro) en een verdubbeling van de nettowinst naar 97,8 miljoen dollar (76,9 miljoen euro) op. Hiermee overtreft het label zijn eigen prognose voor het tweede kwartaal.

Het label realiseerde in alle segmenten en regio's een 'exceptionele' omzetstijging volgens Idol. In thuismarkt Noord Amerika boekte Michael Kors een omzetstijging van ruim 45 procent in winkels die langer dan een jaar open waren. De netto-omzet steeg daar met 76 procent in het groothandelssegment als gevolg van de succesvolle omzetting naar shop-in-shops in luxe warenhuizen.

In Europa boekte het merk, dat afgelopen september zijn eerste Nederlandse winkel aan de P.C. Hooftstraat opende, een omzetstijging van maar liefst 97 procent. "We zijn ontzettend blij met de toenemende mondiale erkenning en aantrekkingskracht van het Michael Kors luxemerk," aldus Idol.

De uitbreiding van Michael Kors lijkt, sinds de beursgang bijna een jaar geleden, geheel volgens plan te verlopen. Het bedrijf telde per 30 september 269 winkels, waaronder ook concessies. Een jaar geleden waren dat er nog maar 203. Samen met licentiehouders meegerekend, zijn er momenteel wereldwijd 349 Michael Kors winkels.

Ondanks de gunstige resultaten heeft Michael Kors zich bij de prognose voor het derde kwartaal en het volledige boekjaar bescheiden opgesteld, waardoor aandelen in het bedrijf met 3,7 procent daalden. Michael Kors verwacht voor het derde kwartaal een omzet van tussen 525 miljoen en 535 miljoen dollar (412 miljoen en 420 miljoen euro), en voor boekjaar 2013 een omzet van tussen 1,86 miljard en 1,96 miljard dollar (1,46 miljard en 1,53 miljard euro).
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN