• Home
  • V1
  • Leads
  • PPR neemt aandeel in Christopher Kane

PPR neemt aandeel in Christopher Kane

15 jan. 2013

Leads

Het Franse luxeconcern PPR heeft voor een onbekend bedrag een meerderheidsaandeel van 51 procent genomen in het Schotse modemerk Christopher Kane. Kane richtte in 2006 zijn gelijknamige merk op. Inmiddels heeft hij 26 werknemers

in dienst en is zijn collectie via ongeveer 200 verkooppunten wereldwijd verkrijgbaar. Volgens verschillende bronnen zou het bedrijf nu zo'n 10 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) waard zijn.

PPR staat erom bekend investeringen te doen in kleine tot middelgrote merken en er wereldmerken van te maken. Zo werd modehuis Balenciaga onder de hoede van het modeconcern elf keer zo groot. Ook de waarde van Stella McCartney en Alexander McQueen groeide aanzienlijk vanaf het moment dat PPR ze overnam. Men vermoedt dat beide modehuizen inmiddels een jaaromzet van ruim 100 miljoen genereren.

Het is om deze reden dat Christopher Kane met PPR in zee is gegaan, en omgekeerd. PPR topman Francois-Henri Pinault: "Christopher Kane is al een luxemerk met enorme groeimogelijkheden. We hebben daarom grote ambities voor het merk, dat van onze expertise en kennis zal kunnen profiteren terwijl het zijn eigen creatieve identiteit blijft ontwikkelen."

Foto: Christopher Kane pre-fall 2013/2014
Christopher Kane
PPR