Schoenenreus in de problemen

Een klein jaar na de overname van Schoenenreus, verkeert de schoenenketen in financiële moeilijkheden. Op verzoek van de directie heeft de rechtbank Oost-Brabant het bedrijf uitstel van betaling verleend. De rechtbank heeft advocaat Geurt

te Biesebeek aangesteld als bewindvoerder.

Volgens een persbericht heeft Schoenenreus te maken met een teruglopende omzet, veroorzaakt door de economische crisis, de concurrentie van online-webwinkels en een teruglopend consumentenvertrouwen. Vanwege de financiële problemen zag het bestuur zich genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen. In 2010 en 2011 realiseerde het bedrijf volgens eigen zeggen nog een omzet 80 miljoen euro.

DeSchoenenreus in de problemen winkels en de online shop zullen voorlopig gewoon open blijven voor publiek. De directie van Schoenenreus kijkt samen met de bewindvoerder wat de toekomstperspectieven zijn voor het bedrijf. Mogelijkheden voor een doorstart worden onderzocht. Wat de gevolgen zijn voor de 1500 werknemers is nog onduidelijk.

Schoenenreus wisselde in april vorig jaar nog van eigenaar. René de Lege, sinds 2008 CEO van het schoenenconcern, kocht het bedrijf. Als reden voor de overname zei De Lege toen dat Schoenenreus zo meer overlevingskansen had. Synergia Capital Fund zorgde namelijk voor een kapitaalinjectie.

Vanaf vorig jaar is ook de strategie van Schoenenreus veranderd. De keten - met 200 filialen- bande alle kleding, met uitzondering van sportkleding, uit de winkels. Er kwam meer ruimte voor sportschoenen, zowel van A-merken als van het private label van het bedrijf.

De schoenendiscounter heeft vestigingen in Nederland en België. Het hoofdkantoor en distributiecentrum is gevestigd in Uden, van waaruit zowel de Nederlandse als de Belgische filialen worden bestuurd en bevoorraad. De filialen in België zijn juridisch niet zelfstandig maar vormen een vaste inrichting van de Nederlandse vennootschap.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN