SuperGroup geeft winstwaarschuwing

SuperGroup, de Britse eigenaar van modemerk Superdry, waarschuwde dat de winst dit boekjaar lager zou zijn dan verwacht. Door het ongebruikelijk warme weer loopt de verkoop van de herfstcollectie minder goed. Als gevolg daalden de aandelen afgelopen vrijdag

met 9 procent.

"Na een sterke start van het kwartaal, kregen we in september en oktober te maken met buitengewoon warm weer in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa, en naar verwachting zal dit warme weer in november aanhouden," zei de groep in een persbericht.

SuperGroup geeft winstwaarschuwingDoor warm weer loopt verkoop van herfstcollectie minder goed

De retailomzet in het tweede kwartaal steeg met 11,4 procent, maar de vergelijkbare omzet daalde met 4,2 procent als gevolg van de moeizame situatie gedurende de afgelopen weken. In de groothandel, zorgden vertraagde bestellingen als gevolg van de tegenvallende omstandigheden voor een omzetdaling van 3,7 procent. De retailgroep zei echter dat de groeistrategie niet onderhevig is aan de recente tegenslagen en zal worden voortgezet.

De lange nazomer heeft een zeer ongunstig effect gehad op retailers, die hun herfstcollecties daardoor met moeite verkopen. "Dit heeft als gevolg dat er veel onzekerheid is over de toekomstige verkoop van de herfst/wintercollectie, met name jassen…een aanzienlijk onderdeel van het Superdry productassortiment."

Die onzekerheid, gepaard met de hoge kortingen in de branche en de investeringsstrategie van de groep, dwong het bedrijf een terughoudende prognose voor de tweede helft te geven, aldus SuperGroup.

Het bedrijf verwacht voor het volledige boekjaar een winst van 60 tot 65 miljoen pond (76,7 tot 83,1 miljoen pond), vergeleken met de 69 tot 73 miljoen pond die analisten volgens Reuters gegevens hadden voorspeld.
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN