Versace zoekt versterking

Voor het einde van het jaar wil Versace een nieuwe investeerder hebben gevonden. Medio oktober verwacht het Italiaanse modehuis al een shortlist te hebben van partijen die geïnteresseerd zijn om een minderheidsbelang te kopen. Dat

zegt CEO Gian Giacomo Ferraris tegen persbureau Reuters.

Het Versace zoekt versterkingmodehuis is op zoek naar versterking om de expansie naar Azië te financieren. Volgens Ferraris is het bedrijf de zoektocht naar een nieuwe investeerder een jaar geleden begonnen. De topman verklaart dat het gaat om de verkoop van 15 tot 20 procent van de aandelen. De verkoop moet zo’n 1,2 miljard euro opleveren.

"Natuurlijk hebben we aanbiedingen ontvangen, maar we onderzoeken eerst de kwaliteit van de beleggers en of ze in staat zijn om ons plan voor de komende jaren te ondersteunen, " zegt Donatella Versace tegen de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore. Het Zuid-Koreaanse bedrijf E-Land heeft inmiddels een persbericht uitgestuurd waarin staat dat het bedrijf niet geïnteresseerd is om het modehuis te kopen.

Versace wil binnen vijf jaar naar de beurs

Momenteel is het modehuis, in 1978 opgericht door Gianni Versace, volledig in handen van de familie Versace. Gianni's zus Donatella Versace - na de dood van Gianni aangetreden als creatief directeur - bezit 20 procent van de aandelen, broer Santo heeft 30 procent van het bedrijf in handen en Donatella's dochter Allegra de resterende 50 procent van de aandelen.

Begin september zei CEO Ferraris al dat Versace binnen vijf jaar een beursgang wil maken. De IPO zou plaatsvinden zodra het bedrijf een omzet van 500 tot 600 miljoen zou hebben bereikt. In 2012 realiseerde het modehuis een omzet van 408,7 miljoen euro, een stijging van 20 procent ten opzichte van 2011.

Foto’s: Versace lente- en zomercollectie 2014