Wilde staking bij Scapino

Twintig van de zestig werknemers van het distributiecentrumvan het Scapinofiliaal in Assen hebben donderdag spontaan het werk neergelegd. Daarmee uitten zij hun onvrede over het besluit van de directie niet in te stemmen met de nieuwe cao, waarover vakbond FNV in conflict 

is met de VGS, de overkoepelende werkgeversorganisatie in de schoenenbranche.

Over de cao ontstond onenigheid: de werkgevers deden het voorstel voor de cao, maar weigerden deze vervolgens toe te passen omdat er een rekenfout in bleek te staan. De rekenfout zat hem in een te hoge berekening van de loonschalen, waardoor sommige werknemers er tot tien procent op vooruit zouden gaan, in plaats van de vier procent die de werkgevers voor ogen hadden voor 2008 en 2,5 procent in 2009.

Wilde staking bij ScapinoDe vakbond stapte daarop naar de rechtbank om de werkgevers te dwingen deze nieuwe cao ondanks de rekenfout toch toe te passen. De rechter schaarde zich afgelopen woensdag echter gedeeltelijk achter de werkgevers, vertelt directeur Steven de Raat van Scapino: "De rechter heeft de eis van de vakbonden afgewezen en daarmee de werkgevers in het gelijk gesteld. Wij hebben voorgesteld om de loonsverhoging van vier procent zo snel mogelijk door te voeren, maar daarvoor moet er zo snel mogelijk een akkoord komen met de vakbonden."

Komende week voeren vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers opnieuw besprekingen. De werknemers van het distributiecentrum zijn inmiddels weer aan de slag. De werknemers van de overige 260 Nederlandse vestigingen van Scapino werkten gisteren gewoon door. Daarmee vormen de werknemers van het distributiecentrum in Assen een uitzondering onder het Scapinopersoneel. Eerder al voerden zij een handtekeningenactie om naleving van de cao af te dwingen, eveneens zonder resultaat. De directie laat weten dat de staking geen gevolgen heeft voor de werknemers.
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN