Zara introduceert RFID in alle winkels

Fast fashion gigant Zara wordt nog sneller. Het Spaanse modeconcern gaat RFID toepassen om de supply chain verder te stroomlijnen. CEO Pablo Isla presenteerde het project deze week tijdens de aandeelhoudersvergadering van Inditex. Volgens de directeur is de

introductie van de radio frequency garment identification technologie "een van de belangrijkste veranderingen voor de retailtak en operationele activiteiten van het bedrijf."

Zara introduceert RFID in alle winkelsMet RFID technologie kan het modebedrijf precies bijhouden welke artikelen in welke winkel aanwezig zijn. Volgens kenners werkt het ongeveer 25 keer sneller dan het handmatig scannen van barcodes. Ook is het systeem minder foutgevoelig en tot zelfs 99 procent nauwkeuriger dan de huidige voorraadbeheersystemen.

RFID microchips worden in de hangalarmen verwerkt

Daarnaast biedt RFID nieuwe mogelijkheden. In de winkel kan men direct zien waar een bepaald kledingstuk in een specifieke maat zich bevindt. Het winkelpersoneel hoeft straks dus niet meer alle naburige winkels af te bellen. Online bestelde kledingstukken zouden bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit de dichtsbijzijnde fysieke winkel geleverd kunnen worden, in plaats vanuit een distributiecentrum dat misschien veel verder weg is. Zo kan Zara straks sneller, misschien zelfs dezelfde dag, bestellingen gaan bezorgen.

Ook het tempo waarmee kledingstukken door het productie- en distributietraject gaan, gaat omhoog. Het concern kan bovendien voorraden sneller aanvullen, omdat direct inzichtelijk wordt welke items en maten beter verkopen dan andere.

De RFID microchips worden in de hangalarmen van de kledingstukken verwerkt en dus verwijderd wanneer de klant de winkel met haar aankoop verlaat. Het systeem is al in alle logistieke centra van Zara geïmplementeerd en inmiddels ook in 700 winkels van Zara geïntroduceerd. Binnen twee jaar tijd zal RFID in alle filialen van de succesformule van Inditex worden gebruikt.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN