• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlandse merk Oscar B. failliet

Nederlandse merk Oscar B. failliet

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het ruim twintig jaar oude, Nederlandse damesmodemerk Oscar B., handelend onder de naam Teineira BV is door de rechtbank Den Haag failliet verklaard. Joachim van Vlijmen van Broeseliske Van Vlijmen in Den Haag is aangesteld als curator en zal de failliete boedel beheren.

Curator Van Vlijmen laat weten dat de collecties voor aankomende zomer en winter en de voorraad onder het faillissement vallen. De collecties voor 2015 kunnen niet zonder toestemming van de curator op de markt worden gebracht. Schuldeisers, rechthebbenden, geïnteresseerden en andere belanghebbenden kunnen zich schriftelijk en per e-mail wenden tot Van Vlijmen.

Hoeveel verkooppunten Oscar B. momenteel heeft is niet bekend. Enkele jaren geleden werd het merk verkocht bij 1500 verkooppunten in veertien landen, zowel in Europa als in Canada.

Oscar B. had zeven medewerkers in dienst toen het faillissement werd uitgesproken. De curator laat weten dat er op dit moment nog geen uitzicht is op een doorstart.

Faillissement voor Oscar B.

Oscar van Bijsterveld begon Oscar B. - een dameslabel in het laagsegment - in 1994. Acht jaar later fuseerde het merk met het modebedrijf van zijn vader tot Intro Fashion Group. Van Bijsterveld zei in 2010 tegen FashionUnited.nl dat hij de toekomst van Oscar B. zag als het Nederlandse Gerry Weber.

Het label bestaat uit drie lijnen. Zo is er Edition, voor de vrouw van boven de 45, een collectie tot maat 48, met items gemaakt van natuurlijke materialen en een iets hoger prijsniveau. Collection, een lijn voor vrouwen van boven de zestig, heeft een langere pasvorm en een groter maatbereik. De materialen zorgen voor comfort en zijn nagenoeg kreukvrij. Tot slot is er de Essentials-lijn die bestaat uit basisartikelen zoals jassen en broeken. De items in deze lijn zijn complementair aan de overige twee en blijven altijd in de collectie.

Faillissement
Oscar B
Oscar B.