• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Outletcentrum Bataviastad mag niet verder groeien

Outletcentrum Bataviastad mag niet verder groeien

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het stadshart van Lelystad heeft sterk te maken met concurrentie van outletcentrum Bataviastad en nabijgelegen winkelcentra zoals Lelycentre, Wijkcentrum Botter en Wijkcentrum Tjalk. Daarom hebben de burgemeester en wethouders van de stad besloten dat deze centra niet verder mogen groeien, meldt Omroep Flevoland.

Om het centrum van Lelystad weer op de kaart te zetten, mogen Bataviastad en de winkelcentra in Lelystad de komende tijd niet verder uitbreiden. De uitbreidingen in Bataviastad die al zijn gepland, mogen wel plaatsvinden. Om welke plannen het hier gaat, heeft de wethouder niet bekendgemaakt. Hoe lang de maatregel van kracht zal zijn, is ook niet bekend.

“Veel wijkcentra zijn de laatste jaren gegroeid, en daarnaast bieden zij vaak ook gratis parkeergelegenheid aan,” meldt verslaggever Koen Peeters. Volgens wethouder Janneke Sparreboom is dit iets dat niet ongelimiteerd door kan gaan. “Het stadshart is de dupe geworden van de uitbreidingen van alle detailhandelcentra,” stelt Sparreboom. Volgens de wethouder is het belangrijk dat consumenten worden aangemoedigd in het centrum van Lelystad te winkelen, zodat ze kunnen ervaren dat hier ook veel te beleven is. “Als ze dat zien, zullen ze hopelijk vaker hierheen komen,” denkt Sparreboom. De persvoorlichter van Bataviastad heeft laten weten geen uitspraken te doen over dit onderwerp.

BataviaStad