• Home
  • V1
  • Leads
  • Candy Dulfer geeft Mexx glamour

Candy Dulfer geeft Mexx glamour

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

"De collectie draait om glamour, comfort en een goede pasvorm. Nou ja, ik heb slechts een paar kledingstukken gepast, maar ik denk dat het lekker zit" grapt Doug Diemoz, sinds november vorig jaar CEO van Mexx. Diemoz - fan van

saxofoonmuziek - strikte de Nederlandse muzikante Candy Dulfer om samen met haar goede vriendin en ontwerpster Tamara van Kampen een collectie te creëren. Dulfer: "Een eigen lijn ontwerpen was net zo leuk en spannend als muziek maken."

Het is de

laatste mooie zomeravond van de week. "En dan staan we allemaal binnen in een donker café," zegt Candy Dulfer bij de lancering van haar eigen collectie voor modemerk Mexx. Ze speelt vanavond niet zelf saxofoon, maar haar muziek klinkt uit de luidsprekers. De gasten krijgen cocktails en hapjes geserveerd. Brood met olie, couscous.

'Mexx by Candy Dulfer' zoals de lijn van de saxofoniste heet, is veel minder casual dan de het gemiddelde assortiment van Mexx. Glamour staat centraal in de capsulecollectie in de tinten zwart, wijnrood en goud. De modelijn bestaat uit 24 items zoals een jurk met rode leopardprint, een rok van gouden pailletten, een leatherlook legging en een mantel in tweed met glitter. "We kunnen de nieuwe impuls goed gebruiken," zegt Diemoz. Al gaan de zaken volgens de CEO al wel beter dan een paar jaar geleden. "Wanneer was je voor het laatst in een Mexxwinkel? Steun je ons wel genoeg?"

Mexx by Candy Dulfer

Dulfer had al jaren de droom om een eigen modelijn op te zetten. "Ja, wie niet, hè?" zegt ze. Ze maakte plannen met Tamara van Kampen. De goede vriendin van Dulfer werkte voor de Nederlandse ontwerpers Puck & Hans en is inmiddels general manager bij de Azzurowinkels in Amsterdam. Maar de vriendinnen hadden het allebei te druk en zetten hun plannen in de ijskast. Totdat Diemoz langs kwam met een voorstel. Diemoz: "Wat als we het niet met elkaar hadden kunnen vinden? Dan zou ik niet meer naar haar muziek kunnen luisteren. Mijn iPod zou praktisch leeg zijn."

De kledingstukken van Dulfer voor Mexx zijn vanaf 15 oktober te koop in Nederland, België, Rusland en via Mexx.com. Volgens de CEO zijn Mexx en Candy Dulfer beide sterke Nederlandse merken. Maar is de saxofonist wel bekend genoeg buiten Nederland? Actrice Carice van Houten, twee jaar lang het gezicht van het modemerk, werd aan de kant gezet omdat ze niet internationaal genoeg was. “Candy is bekender dan je zou denken.”

Yasmine Esser

Candy Dulfer
Mexx