• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Boohoo koopt Karen Millen en Coast

Boohoo koopt Karen Millen en Coast

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

Boohoo Group Plc heeft interesse in de overname van modemerken Karen Millen en Coast. De groep reageert in een officieel statement op de geruchten over een mogelijke overname. Boohoo Group Plc bevestigt dat het een bod heeft gedaan op beide merken.

Update dinsdag 6 augustus 15:40: Boohoo Group Plc kondigt aan een overeenkomst te hebben gesloten met Kaupthing, de eigenaar van Karen Millen en Coast. Het bedrijf heeft de online zaken en rechten van het intellectuele eigendom van beide merken overgenomen van de curatoren van Karen Millen Fashions Limited en Karen Millen Retail Limited. De overname wordt gedaan voor een som van 18,2 miljoen pond (19,8 miljoen euro).

Boohoo heeft geboden op de online business van Karen Millen en Coast, naast alle rechten op het intellectuele eigendom, zo meldt het bedrijf in het bericht. Volgens de groep zou de overname ‘complementaire toevoegingen betekenen voor het multi-brand platform van de groep’. Daarnaast past het bij de visie om toonaangevend te zijn in de ‘mode e-commerce markt wereldwijd’, aldus het bericht. Boohoo benadrukt wel dat de gesprekken die gevoerd worden tussen de partijen niet betekenen dat tot een overeenkomst gekomen zal worden. Verdere aankondigingen worden dan ook gedaan wanneer Boohoo Group Plc dit noodzakelijk en gepast vindt.

Boohoo Group Plc heeft het oog op modemerken Karen Millen en Coast

De Boohoo Group is op dit moment al eigenaar van de merken Boohoo, PrettyLittleThing, Nasty Gal en Miss Pap. de afgelopen jaren is de groep flink op overnamepad gegaan. Miss Pap is de meest recente toevoeging aan de groep door de overname in maart 2019.

Dat Karen Millen strategische opties bekeek voor het merk werd afgelopen juni al bekend gemaakt door diverse bronnen. Het merk is nu het eigendom van de Ijslandse bank Kaupthing. Laatstgenoemde zou accountancybedrijf Deloitte hebben ingehuurd om de opties te onderzoeken. Karen Millen nam in oktober 2018 nog de concessies van het modemerk Coast over. De kleding van Coast werd verkocht op de website van Karen Millen en in de winkels in Groot-Brittannië en Ierland en via wholesale en franchise partners. De link tussen Coast en Karen Millen is geen vreemde, want de merken vallen beiden onder de IJslandse bank Kaupthing.

Editor’s Note: De titel van dit stuk is gewijzigd na publicatie.

Beeld: Boohoo.com plc website

Boohoo Group PLC
Coast
Karen Millen