• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gerry Weber AG stelt verwachting hele boekjaar bij

Gerry Weber AG stelt verwachting hele boekjaar bij

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Gerry Weber AG stelt opnieuw de verwachting van het gehele boekjaar naar beneden bij. Het bedrijf deed dit al eerder dit jaar na teleurstellende resultaten in het eerste halfjaar. Kort daarna werd het businessmodel aangepast en een herstel rapport opgesteld.

Het moederbedrijf van Gerry Weber, Samoon, Hallhuber, en Taifoon verwachtte in eerste instantie een omzet tussen de 830 en 840 miljoen euro. Dit is nu naar beneden bijgesteld naar 790 miljoen euro, zo is te lezen in een bericht aan de aandeelhouders. Dit besluit is genomen nadat de voorlopige resultaten van het vierde kwartaal van het bedrijf zijn bekeken, rekening houdend met de huidige herstructurering van Gerry Weber AG.

Johannes Ehling, CEO van de groep, en Florian Frank, chief restructuring officer, melden gezamenlijk: “Gerry Weber heeft een goede kans om opnieuw een succesvolle marktpositie te verkrijgen. Hoe dan ook ligt een lang pad met veel inzet voor ons. We hebben een goede basis gelegd in gesprek met onze financiële partners om de volgende stappen te nemen in de herstructurering van de groep. Ook onze medewerkers, klanten, zakenpartners en leveranciers hebben positief gereageerd op de eerste fases van het door ons gekozen pad.”

Gerry Weber
Gerry Weber AG
SAMOON
Taifun