Herstructurering Under Armour na verlies 12 miljoen in Q2

Under Armour leed in het tweede kwartaal van 2017 een verlies van 12 miljoen dollar (10 miljoen euro), zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. In hetzelfde bericht maakt Under Armour bekend te gaan herstructureren om zo de ‘financiële bronnen beter op één lijn te krijgen om in de steeds veranderende vraag van consumenten te kunnen voorzien’.

In het tweede kwartaal werd een omzetgroei behaald van 9 procent tot een bedrag van 1,1 miljard dollar (931 miljoen euro). “De resultaten van het tweede kwartaal bevestigen de kracht van onze groeimiddelen om goede resultaten te boeken in de huidige wereldwijde markt,” aldus CEO Kevin Plank. “Om ons bedrijf meer dan te verdubbelen de afgelopen drie jaar hebben we meerdere investeringen gedaan om ons merk op te bouwen. We gebruiken 2017 om te verzekeren dat onze activiteiten in ons diverse portfolio aan sportcategorieën, distributiekanalen en markten geoptimaliseerd zijn terwijl we een sterker, sneller en slimmer bedrijf realiseren.”

De verwachting voor het boekjaar 2017 is door Under Armour naar beneden geschroefd. In eerste instantie verwachtte het bedrijf nog een groei tussen de 11 en 12 procent, maar dit is nu veranderd naar 9 tot 11 procent. Dit komt voornamelijk door de Amerikaanse markt, de grootste afzetmarkt voor het bedrijf, die nog maar een groei rapporteerde van 0.3 procent.

Under Armour maakt ook bekend dat de directie een herstructurering heeft goedgekeurd. Het bedrijf wil ‘de financiële bronnen meer op een lijn krijgen met de activiteiten die Under Armour onderneemt om te kunnen blijven voldoen aan de altijd veranderende vraag van consumenten.’ Under Armour noemt in het statement vooral de vergroting van hun digitale vaardigheden en de snelheid waarop ze de markt kunnen voorzien waar ze op willen focussen. Om dit te kunnen doen willen ze de efficiëntie en operationele mogelijkheden vergroten. Under Armour verwacht dat herstructurering tussen de 110 en 130 miljoen dollar (93 en 110 miljoen euro) gaat kosten dit boekjaar.

Beeld: Under Armour website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN