• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Het doek valt voor laatste winkels Thom Broekman

Het doek valt voor laatste winkels Thom Broekman

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na het faillissement in januari lukte het een deel van de winkels van familiebedrijf Thom Broekman om een doorstart te maken. Zo hoefden de vestigingen in Haarlem en Utrecht hun deuren niet te sluiten, evenals de vestiging in Bussum. Maar het is de overige winkels niet gelukt om een doorstart te maken, en daarom wordt de inboedel vanaf nu geveild.

De inventaris van de overige winkels zal vanaf nu geveild worden via online veilingbedrijf Daan Auctions. De volledige winkelinventaris bestaat onder andere uit verlichting, displays, paspoppen, winkelstellingen, kassasysteem en detectiepoorten. De veiling loopt vanaf nu tot 21 april 2015.

Het 178 jaar oude familiebedrijf werd 19 maart 1837 opgericht in de Lange Elisabethstraat in Utrecht en kreeg in 2012 nog het predicaat 'Hofleverancier in naam der Koningin'. De keten Thom Broekman ging half januari failliet door een teruggelopen omzet en een opgelopen schuld bij ING. Volgens curator Hendriks kwam het faillissement ‘door veranderende marktomstandigheden’. De drie winkels in Utrecht zijn overgenomen door oud-directeur Thom Broekman zelf. Het gaat om de Utrechtse winkels met ‘Thom Broekman’ op de gevel en om de ‘Rode Winkel’.

Voor het faillissement had het bedrijf acht jeanswinkels onder de naam De Rode Winkel en tien herenmodezaken onder de naam Thom Broekman.

Thom Broekman