Twintigers Bernd Damme en Steijn Pelle, oprichters van het mannenmodemerk Pelliano, moeten ieder 50.000 euro terugbetalen aan de Rabobank. Volgens de mannen is de bank echter verantwoordelijk voor het faillissement van het merk. Daarom kwam de zaak voor de rechter.

Pelliano en de Rabobank tekenden op 15 oktober 2012 voor een lening. De mannen, die het geld nodig hadden voor investeringen rond Kerst, verwachtten de euro's meteen op de bank te hebben. Dat valt tegen: het geld wordt pas op 21 november gestort.

Volgens Damme en Pelle heeft dat uiteindelijk fatale gevolgen, want nu kon Pellliano niet investeren in marketing en personeel. Dat blijkt uit gegevens in handen van Quote en 925.nl. Uiteindelijk ging het bedrijf op 2 december 2013 failliet.

De 100.000 euro die de Rabobank terug wil is een persoonlijke garantstelling die Damme en Pelle moesten afgeven als onderpand voor de bedrijfslening. De ondernemers willen dat de bank de terugbetaling kwijtscheldt, aangezien de bank onrechtmatig heeft gehandeld.

Het merk startte in 2011 met het importeren van gehaakte dassen. Begin 2013 lagen de dassen, bow-ties, sjaals en pakken bij 120 winkels. In januari 2012 waren er nog vier werknemers, dat groeide tot elf. Plannen voor een eigen winkel waren er ook.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN