Luxegroep Compagnie Financière Richemont SA is een joint venture aangegaan met de Alibaba Group. Dit maakt Richemont Group bekend in een persbericht. Met de samenwerking wil de groep de het aanbod van Yoox Net-A-Porter (YNAP) ook aanbieden aan Chinese consumenten. Richemont is het moederbedrijf van Yoox Net-a-Porter.

De samenwerking zal twee apps lanceren, één voor Net-a-Porter en één voor MR Porter. Alibaba zal de technologische kant, de marketing, de betalingen en de logistiek op zich nemen. Zo’n 950 merken van YNAP zullen op de Chinese variant van het bedrijf te vinden zijn, aldus het persbericht. Met de joint venture zullen ook online winkels van Net-a-Porter en MR Porter verschijnen op Tmall Luxury Pavilion van Alibaba.

Voorzitter van Richemont, Johann Rupert, in het persbericht: “Chinese consumenten zijn een steeds groter klantenbestand voor Richemont en in het algemeen de luxe industrie. Ons digitale aanbod in China staat nog in de kinderschoenen en we geloven dat de samenwerking met Alibaba ons in staat stelt een belangrijke en houdbare online speler te worden in deze markt.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN