Tommy Hilfiger stuwt lichte omzetgroei PVH Corp. in H1 2019

Dankzij goede presentaties bij Tommy Hilfiger realiseerde het Amerikaanse modebedrijf PVH Corp. in het eerste halfjaar van 2019 een omzet van 4,7 miljard dollar (4,2 miljard euro), wat neerkomt op een groei van 2 procent. Dochtermerk Calvin Klein voldeed echter nog steeds niet aan de verwachtingen, blijkt uit het onlangs gepubliceerde financiële verslag.

Tommy Hilfiger genereerde een omzetgroei van 6 procent in de eerste zes maanden van het boekjaar. Het merk presteerde vooral goed in Europa. Daarentegen kwam de omzet van Calvin Klein 3 procent lager uit, wat volgens PVH Corp. te wijten is aan negatieve wisselkoerseffecten, het stopzetten van CK Collection en de G-III Apparel jeans licentie.

“Hoewel we tevreden zijn over onze resultaten in het tweede kwartaal en eerste halfjaar, hebben we ervoor gekozen een conservatieve benadering te hanteren voor het tweede halfjaar,” reageert voorzitter en CEO Emanuel Chirico in het verslag. “Als zodanig hebben we onze jaaromzet- en EPS-vooruitzichten verlaagd op basis van zowel huidige trends als onze verwachting dat door de beweeglijkheid van het wereldwijde retaillandschap en de voortdurende handelsspanningen tussen de VS en China, evenals de voortdurende protesten in Hong Kong, onze activiteiten onder druk blijven staan,” aldus Chirico.

Omzet PVH Corp. komt 1 procent hoger uit in Q2

De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro), wat neerkomt op een stijging van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tommy Hilfiger realiseerde in het tweede kwartaal een omzetgroei van 8 procent naar 1,1 miljard dollar (1 miljard euro), te danken aan goede prestaties in Europa. Het merk had echter te maken met een omzetdaling van 5 procent in Noord-Amerika. Calvin Klein zag zijn omzet met 6 procent teruglopen naar 873 miljoen dollar (788 miljoen euro), te wijten aan de afbouw van de distributie van Calvin Klein Jeans in de VS en Canada, wat is overgenomen door G-III Apparel, en het stopzetten van CK Collection.

PVH Corp. verwacht deze lijn voort te zetten in de rest van het fiscale jaar, en voorspelt dat de omzet met 1 procent zal groeien tot aan het einde van 2019.

Beeld: PVH Corp.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN