Winkels Tumble ‘n Dry dicht, merk gaat online verder

Woensdagochtend lijkt het einde voor Tumble ‘n Dry gekomen te zijn wanneer de faillissementen van Tumble ‘n Dry Retail B.V. als Tumble ‘n Dry B.V. verschijnen op Rechtspraak.nl. Aan het einde van de dag blijkt dat de moedermaatschappij van het bedrijf heeft besloten alleen online met het merk verder te gaan en de winkels te sluiten.

Hoewel het nieuws van de twee faillissementen correct zijn, schetst het niet het complete plaatje. Tumble ‘n Dry licht later op woensdag toe dat het de keuze heeft te maken als eigen kanaal alleen de webshop en de outlet stores te behouden. “Door deze keuze te maken hoopt het merk duidelijke en bewuste keuzes te kunnen maken die het merk toekomstbestendig maken, ook wanneer er onvoorziene uitdagingen op het pad komen.” Als reden voor de verandering worden de corona-maatregelen genoemd waardoor een groot deel van de inkomsten van het merk zijn weggevallen.

Tumble ’n Dry gaat alleen online en met outletwinkels verder

Tumble ‘n Dry ging eind 2018 verder als een zelfstandig merk. Daarvoor heeft het een lange tijd onderdeel uitgemaakt van de Varova Fashion Group wat later de Brand Retail Group werd. Het merk werd in 2007 opgericht met de ambitie om stoere doch comfortabele kinderkleding te ontwerpen. Het merk richt zich op actieve kinderen tussen de 0 en 14 jaar.

Bij het faillissement zijn zes winkels betrokken van het concern. Het betreft de winkels in Breda, Lelystad, Maastricht, Amstelveen, Amersfoort en Roosendaal. Tumble ‘n Dry was eind 2018 goed voor een omzet van 20 miljoen euro en was destijds verkrijgbaar bij meer dan duizend kinderspeciaalzaken. Het merk ligt in winkels in Nederland, België, Scandinavië, Duitsland, Spanje, Oost-Europa, Canada, Japan, Italië, Griekenland, Zwitserland en Australië. FashionUnited heeft navraag gedaan naar hoe het nu staat met de wholesale-tak van het bedrijf.

Beeld: Via Tumble ‘n Dry

Editor’s note: De titel van dit bericht is aangepast om het laatste nieuws te reflecteren. Tumble ‘n Dry B.V. en Tumble 'n Dry Retail B.V. zijn inderdaad failliet verklaard, maar het merk houdt hierdoor niet op te bestaan. De winkels worden gesloten, maar Tumble ‘n Dry zal online verder gaan.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN