• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Amsterdam krijgt er met International Fashion Weeks een nieuw mode-evenement bij

Amsterdam krijgt er met International Fashion Weeks een nieuw mode-evenement bij

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Amsterdam is een mode-evenement rijker. Volgende week wordt het nieuwe evenement International Fashion Weeks Amsterdam - niet te verwarren met Amsterdam Fashion Week - georganiseerd. International Fashion Weeks is een initiatief van de Nederlands-Marokkaanse ontwerpster en ondernemer Houda Eddiouane en richt zich naar eigen zeggen op de kleinere en middelgrote modelabels en streeft naar meer inclusiviteit binnen de mode-industrie. Middels een persbericht heeft de organisatie aangekondigd dat de eerste editie van het evenement plaatsvindt van vrijdag 11 mei tot en met zondag 13 mei 2018 in het World Fashion Centre in Amsterdam.

De woordvoerder van International Fashion Week vertelt telefonisch aan FashionUnited dat het idee voor de ‘modeweek’ ontstond nadat de Nederlands-Marokkaanse ontwerpster Houda Eddiouane merkte dat er in Nederland voor haar label, geïnspireerd op Marokkaanse mode, geen podium is. Zij deed al eerder ervaring op aan de organisatorische kant op de modeweken in New York, San Francisco en Milaan en speelde met het idee een modeweek op te zetten dat zich richt op inclusiviteit en dat meer internationale merken aantrekt. Met haar creatieve bureau Bladi Media Group financiert zij nu dit mode-event, leert navraag bij de woordvoerder.

International Fashion Weeks Amsterdam: “changing the face of fashion”

Het thema van het eerste mode-evenement is ‘changing the face of fashion’ waarbij extra aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en diversiteit, zo blijkt uit het persbericht. Tijdens deze drie dagen biedt het IFWA een podium aan meer dan veertig modetalenten uit binnen en -buitenland en zullen er naast catwalkshows, fashion talks en exposities plaatsvinden. Volgens de organisatie is dit ‘een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de diversiteit van culturen en mode’.

Het catwalkprogramma vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 mei. Zaterdagavond wordt in het persbericht aangeprezen als ‘premium showcase’ avond. Zes Internationale ontwerpers zullen tijdens deze avond hun collecties onthullen in het thema ‘changing the face of fashion. Het World Fashion Centre (die de ruimte beschikbaar stelt) en IFW Amsterdam ontvangen die avond uitsluitend genodigde relaties, waaronder bekende Nederlanders, influencers en (inter)nationale pers. Enkele Nederlandse designers die tijdens de eerste editie hun collecties showen zijn; Biko020, 13EAU, Ivana de Haan & Pink Pineapple. Het doel van de ontwerpers is publiciteit voor hun label vergaren. Ontwerpers die ook een stand hebben gehuurd komen tijdens de twee dagen in contact met eventuele inkopers en agenten.

De organisatie vertelt via telefoon de hoop te hebben na een succesvolle eerste editie de volgende editie van IFWA in februari te kunnen organiseren. Er wordt binnen IFWA ook gesproken over een eventuele editie in New York in september 2018. De woordvoerder per telefoon: “We willen de kleinere onafhankelijke ontwerpers wereldwijd bereiken en een podium bieden. Creativiteit is overal, dit willen we laten zien. Met IFW willen we de diversiteit binnen de mode-industrie tonen.”

De shows van International Fashion Weeks zijn toegankelijk op uitnodiging voor professionals uit de modebranche en de (inter)nationale pers. De organisatie van International Fashion Weeks Amsterdam stelt ook toegangskaarten beschikbaar voor verkoop aan particulieren. De prijzen voor een dagkaart begint bij 12,95 euro (regulier ticket) voor een dag en loopt op tot 45 euro (front row ticket).

Beeld:International Fashion Weeks Amsterdam

Houda Eddiouane
international fashion weeks
International Fashion Weeks Amsterdam
WFC
World Fashion Centre