• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke SS18 Damesmode Printtrends

Belangrijke SS18 Damesmode Printtrends

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het printteam van Trendstop brengt u de laatste trends die van invloed zullen zijn op de damesmodemarkt in voorjaar/zomer 2018 en de daaropvolgende seizoenen. Onze experts hebben de designercollecties uit Londen, Milaan, Parijs en New York geanalyseerd om u de essentiële print-, motief en oppervlaklooks te bezorgen die uw komende collectie zullen inspireren. Ons uitgebreide damesmodeoverzicht en de bijbehorende catwalkbeelden beoordelen de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie print- en motieftrends die van groot belang zullen zijn voor het voorjaar/zomer 2018 seizoen. De Expressionist Statement introduceert een los, artistiek uiterlijk aan prints, terwijl een etnische invloed de zomerse tropische thema’s nieuw leven inblaast in Ethnic Tropical Florals. Plaid Play past een jeugdige benadering toe op klassieke ruiten waardoor traditionele motieven een hedendaagse twist krijgen.

The Expressionist Statement

Schilderdoeken zijn de inspiratie voor spontane prints met een expressionistische uitstraling. Uitgesproken penseelstreken en schilderachtige klodders zijn met levendige hand aangebracht, terwijl wazige aquarel wassingen een zachtere afwerking bieden. Krabbelprints introduceren een modern, stedelijk grafisch element, ideaal voor athleisure toepassingen.

Ethnic Tropical Florals

Tropische bloemenprints krijgen voor SS18 een update met een etnische benadering. Bloemen, stelen en peulen in felle kleuren steken af tegen witte, donkergrijze en donkerblauwe achtergronden voor een sterke monochromatische look. Jurken voor overdag krijgen een modern-romantische esthetiek, terwijl denim variaties met print bijzonder nieuw lijken.

Plaid Play

Traditionele ruiten worden voor SS18 overdreven met een speelser palet. Traditionele motieven krijgen een nieuwe look door te spelen met het formaat van uitgesproken Madras en Schotse ruiten in drie tinten voor een statement uiterlijk. Bijpassende accessoires versterken het hedendaagse effect.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2017-18 Print on the Catwalks rapport van Trendstop, een samengesteld overzicht van de belangrijke print- en motieftrends van de vooraanstaande internationale ontwerpers. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Lemaire, A Detacher, Calvin Klein, Sachin & Babi, Baja East, Jason Wu, MSGM, Marni, Hermes, allen Voorjaar Zomer 2018.

Trendstop