• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Blade Runner blauw en ‘shiny shiny gold’: kleurentrends lente/zomer 2020 volgens Hilde Francq

Blade Runner blauw en ‘shiny shiny gold’: kleurentrends lente/zomer 2020 volgens Hilde Francq

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Antwerpen - Lila wordt dé kleur, vruchtbaarheidssymbolen uit oude culturen duiken op en de winkeltas uit stro mag weer van zolder gehaald worden. Trendwatcher en kleurenspecialist Hilde Francq heeft vorige week de trends voor lente/zomer 2020 in de Vitra Partner Store in Antwerpen gepresenteerd.

De nieuwe Vitra Partner Store in Antwerpen, de eerste van designfabrikant Vitra, is dit keer de locatie waar kledingfabrikanten, modemerken en designers zich onderdompelen in het halfjaarlijkse kleurentrendrapport van bureau Francq Colors. Dat bestaat uit vier thema’s, die gevormd worden door de maatschappij waarin we leven. FashionUnited licht een aantal opvallende trends toe.

Geschreven door Gertie de Boey voor FashionUnited

Geeltinten en vruchtbaarheidssymbolen

Genderneutraliteit, #metoo… Deze termen duiken overal op in onze samenleving. Volgens Francq worden geeltinten dan ook de nieuwste trend, omdat deze genderneutraal zijn. Bovendien komen vrouwelijke vormen weer in de kijker te staan en duiken vruchtbaarheidssymbolen uit oude culturen, zoals de schelp, weer op.

Hemelsblauw en ‘shiny shiny shiny’ gold

De technologie ontwikkelt zich zo snel dat mensen in een tweedstrijd raken: enerzijds voelen ze weerstand tegen alle veranderingen, anderzijds zijn ze nieuwsgierig. Omdat het onderbewustzijn nog niet aangetast is door technologische revolutie, ontstaat een liefde voor een dromerige wereld. Denk: psychedelische kleuren uit de jaren zeventig, maar ook hemelsblauw, zachtroze en, zoals Francq het zo mooi verwoord, ‘shiny shiny shiny gold’. Ook de combinatie goud met oker doet het goed en de kleur groen blijft een prominente rol spelen.

‘Workwear blue’ en winkeltassen uit stro

Sommige mensen verkiezen een ecologische levensstijl en willen weer in verbinding staan met de natuur. Ze grijpen dan ook naar tijdloze en sobere stukken die nostalgische gevoelens oproepen. Het verlangen naar het romantische boerenleven uit zich in de kleuren zachtroze, groen en ‘workwear blue’. Koele en warme kleuren worden gecombineerd, kleding wordt gemaakt van ongebleekt canvas en de winkeltas uit stro maakt een comeback.

Blade Runner blauw

5G, artificiële intelligentie... Gadgetfreaks en mensen die het nieuwste van het nieuwste willen, kunnen niet wachten om zich erin onder te dompelen. De lente/zomer 2019 show van modemerk Balenciaga was een ware sciencefiction film met veel spektakel, waar modejournalisten nog lang over zullen napraten. De kleur die men zeker moet onthouden, is ‘Blade Runner blauw’ (geïnspireerd op de sciencefictionfilm ‘Blade Runner’ die zich afspeelt in een mogelijke toekomst). Wel in combinatie met zachte roze en lila tinten om alles net wat empathischer en menselijker te maken.

Foto: Hilde Francq Seminar via Francq Colors. Catwalkbeelden Dries van Noten, Jil Sander, Balenciaga lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Francq Colors
Hilde Francq
kleuren 2020
Kleurentrends
Lente/Zomer 2020
Modetrends
trendkleuren
trends lente/zomer 2020
TRENDSEMINAR