• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Het succes van Iris van Herpen

Het succes van Iris van Herpen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |INTERACTIEVE TIJDLIJN

Van Iris van Herpen wordt gezegd dat ze een alleskunner is: ontwerper, artiest, couturier, vernieuwer en futurist. Haar unieke designs, die mode en technologie naadloos combineren, hebben haar wereldwijd erkenning en kritiek opgeleverd. Sinds haar afstuderen aan de Artez in Arnhem in 2006, heeft de Nederlandse ontwerpster mooie, complexe kleding gepresenteerd die is geïnspireerd op de gebieden biologie, geneeskunde en de opkomst van de digitale wereld. Bekend om het meer sculpturaal en experimenteel zijn dan de meeste ontwerpers, weerspiegelt het werk van Iris van Herpen haar interesse in de wereld buiten mode.

In de loop van de jaren slaagde Van Herpen erin haar vak aan te scherpen, en haar ontwerpen bestaan uit een mix van traditionele ambachtelijke vaardigheden met de nieuwste ontwikkelingen in technologie, waaronder 3D-printen en nieuwe materialen. Onder haar ontwerpethos ‘New Couture’ voegt ze referenties uit het verleden en de toekomst samen in een duidelijke visie op het heden. Daarom wordt de Nederlandse ontwerpster erkent als één van de meest vooruitstrevende designers van de mode-industrie, die de grenzen van modeontwerp blijft verkennen.

Iris van Herpen vierde maandag het 10-jarig bestaan van haar modelabel met de presentatie van haar nieuwste collectie tijdens de Haute Couture Week in Parijs. Voor FashionUnited het moment om Van Herpen’s carriere vol hoogtepunten in kaart te brengen.

Gebruik de pijlen om te navigeren door de tijdlijn, of klik op een moment in de grijze tijdbalk.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited.uk. Auteurs: Vivian Hendriksz, Georgie Lillington en Joanna Mania. Vertaald en bewerkt door Tessa Guntlisbergen.

Beeld: Iris van Herpen. Credit: Catwalkpictures.com

Iris van Herpen