• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Karl Lagerfeld x Steven Wilson

Karl Lagerfeld x Steven Wilson

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Karl Lagerfeld is een samenwerking aangegaan met Steven Wilson. Ze hebben samen een capsule collectie ontworpen, die bestaat uit ready-to-wear en accessoires.

Waar Lagerfeld bekend staat om zijn gebruik van zwart en wit, maar met Wilson zijn de items voorzien van een kleurrijke print. Er zijn geborduurde bomberjacks, sweaters, T-shirts, jurken, tassen en accessoires in de collectie opgenomen.

De items zijn veelal zwart of wit en geïllustreerd met een print van Karl Lagerfeld zelf, het logo een polaroid camera, een zonnebril of van Lagerfeld’s kat Choupette. Elke print is gemaakt met een speciale printtechniek, die resulteert in een combinatie van screen printing en tie-dye, met details die lijken op gedruppelde verf.

Illustrator Wilson heeft in het verleden ook samengewerkt met Nike en Adidas. Maar het is voor het eerst dat hij zo’n groot podium krijgt bij een merk. Tegen WWD liet hij weten: “Mijn werk wordt vaak anoniem gebruikt onder de merknaam, dus om de kans te krijgen om mijn naam en werk naast Karl Lagerfeld te hebben staan is heel speciaal.”

De collectie is vanaf 1 april verkrijgbaar.

Beeld: Karl.com

Karl Lagerfeld
Steven Wilson