• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kunsthal Rotterdam presenteert eerste retrospectief Thierry Mugler

Kunsthal Rotterdam presenteert eerste retrospectief Thierry Mugler

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Dit najaar presenteert Kunsthal Rotterdam het eerste retrospectief van het werk van de Franse modeontwerper Thierry Mugler, die met name in de jaren tachtig furore maakte met zijn futuristische en gewaagde creaties.

De tentoonstelling werd in het leven geroepen door het Montreal Museum of Fine Arts, in samenwerking met de Clarins Group en Maison Mugler, en gaat volgende maand in Montreal van start. Kunsthal Rotterdam wordt de volgende halte en tevens de eerste Europese locatie voor het retrospectief.

De expositie, ‘Thierry Mugler: Couturissime’ genaamd, toont ruim 140 ensembles, waaronder nooit eerder geziene stukken, die tussen 1973 en 2001 gecreëerd werden. De collectie wordt aangevuld met accessoires en toneelkostuums, schetsen, video’s en foto’s van de grootste hedendaagse modefotografen, zoals Herb Ritts, Helmut Newton, David LaChapelle en Richard Avedon.

”Met grote trots mogen we dit najaar opnieuw een ander mode-icoon presenteren aan het Hollandse publiek. De Kunsthal heeft met de organisatie van wereldberoemde modetentoonstellingen in Nederland een sterkte traditie gevestigd – van Jean Paul Gaultier en Peter Lindbergh tot Viktor & Rolf – we beschouwen het als een grote eer de eerste locatie in Europa te zijn om dit bijzondere retrospectief van Thierry Mugler te tonen,” aldus Kunsthal directrice Emily Ansenk in een persverklaring.

De tentoonstelling vindt plaats van 12 oktober 2019 tot en met 8 maart 2020.

Beeldcredit: Alan Strutt, Yasmin Le Bon, Palladium, Londen,1997_ EveningStandardMagazine,Oct 1997_Foto ©Alan Strutt. Outfit Thierry Mugler_La Chimère Coll, FW97-98.

Kunsthal
Kunsthal Rotterdam
Modetentoonstelling
Thierry Mugler
Thierry Mugler Couturissime