• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nieuwe Nederlandse modeprijs

Nieuwe Nederlandse modeprijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nederland krijgt een nieuwe modeprijs. De Dutch Fashion Foundation en Mercedes Benz kennen vanaf dit jaar elk jaar een prijs toe aan de zelfstandige ontwerper die de meeste kans maakt op internationaal succes. Op 1 november wordt de eerste Mercedes-Benz Dutch Fashion Award uitgereikt in de beurs van Berlage.

In tegenstelling tot bestaande modeprijzen is de award niet bedoeld om aankomende ontwerpers de kans te geven zich te onderscheiden, maar heeft juist tot doel om ontwerpers die al enkele collecties hebben uitgebracht verder op weg te helpen met het in de markt zetten van een eigen label. Daarmee ligt de prijs dichtbij de missie van de Dutch Fashion Foundation, zegt directeur Angelique Westerhof. "Het is een feestelijk moment waarmee we ontwerpen van Nederlandse topdesigners internationaal onder de aandacht brengen."

Het initiatief moet meer zijn dan alleen een prijsuitreiking. Daarom zal er een verkiezing plaatsvinden van de Bestgeklede Nederlandse man en vrouw van het jaar en zijn er voor het evenement zo'n achthonderd mensen uitgenodigd uit verschillende disciplines. "Door er mensen uit bijvoorbeeld de filmwereld of het bankwezen bij te betrekken, is de uitreiking een contactmoment bij uitstek voor creativiteit en commercie," legt Westerhof uit. "Dit evenement is een 'celebration' en een presentatie- en verbindingsplatform met internationaal bereik, op het hoogst denkbare niveau binnen Nederland."

De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van €25.000 waarmee een Nederlandse ontwerper zijn naam beter op de kaart kan zetten. De genomineerden zijn gekozen door een onafhankelijk comité van Nederlandse modeprofessionals bestaande uit tien partijen waaronder Modint, HTNK en de Mode Biënnale.

Wie de prijs in de wacht zal slepen wordt bepaald door een internationale jury. De jury bestaat uit Maria Luisa Poumaillou (modekenner en eigenaar van diverse modewinkels), Colin McDowell (senior modejournalist van de Sunday Times en creatief directeur Fashion Fringe), Valentina Maggi (headhunter Floriane de Saint Pierre & Associes) en Sylvie Grumbach (grondlegger en directeur Deuxième Bureau in Parijs). De Dutch Fashion Foundation maakt deze week bekend wie de genomineerde ontwerpers zijn.

Dutch Fashion Foundation
MBDFA