• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • TREND: Streepjes

TREND: Streepjes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een jaar of twee geleden kwam de Amerikaanse tassenproducent Kate Spade al met kleine avondtasjes in een vrolijk streepmotief. Vorig jaar zette de streepjestrend door in het interieurtextiel. Gestreepte kussens, theedoeken en tafelkleden waren steeds vaker te zien. Deze winter zijn de streepjes ook in het kledingsegment doorgedrongen. Wie er dit najaar trendy bij wil lopen draagt streepjes. Een gestreepte sjaal, muts, trui of handschoenen misstaat niet op de skipiste en vrolijkt een effen outfit helemaal op.

Maar ook andere traditioneel winterse motieven ontbreken niet. Truien en sjaals die zijn gebreid met sneeuwvlokken, rendieren en ijspegels komen helemaal terug. Tiroler motieven doen het ook goed: geborduurde edelweiss op dikke wollen vesten met ook alweer bijpassende mutsen en lange sjaals die herinneren aan berglandschappen. Dikke ijstruien die alles bedekken en tevens dienst doen als jack of overjas. Modieus gesproken wekt het de indruk of wij aan de vooravond staan van een nieuwe ijstijd.

De nieuwe modetrend geldt evenzeer voor vrouwen als voor mannen. Er gaat immers iets heel mannelijks uit van een grote handgebreide trui die er uitziet alsof je grootmoeder hem gebreid heeft. Handgebreide truien waren voor het laatst modieus in de Woodstock jaren '70, maar lijken nu geïnspireerd door de Britse kinder tv-serie dr Who en daarnaast danken we de terugkeer van de 'college' invloeden aan de populariteit van Harry Potter.

Trend