• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Daily Paper brengt armbanden uit met Tropenmuseum

Daily Paper brengt armbanden uit met Tropenmuseum

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Tropenmuseum en Daily Paper lanceren samen een collectie met kralenarmbanden. De sieraden worden gemaakt door Afrika Ignite. Deze organisatie heeft als doel om werkgelegenheid te creëren voor de inwoners van de provincie KwaZulu-Natal, het landelijke gebied rondom Durban.

Het Afrikaanse continent is bekend terrein voor het Amsterdamse Daily Paper: eerdere collecties van het streetwearlabel werden geïnspireerd op bijvoorbeeld de berbercultuur in het Noorden van Marokko en de kleurrijke versieringen van de Surma-stam in het zuiden van Ethiopië. In Fashion Cities Africa, een tentoonstelling van het Tropenmuseum over mode in vier Afrikaanse steden, zijn twee Daily Paper-outfits te zien.

De armbanden zijn voor 8,95 euro per stuk verkrijgbaar in de winkel van het Amsterdamse Tropenmuseum, de winkels van Daily Paper op de Bilderdijkstraat en Amsterdam Centraal Station, alsmede online.

Het Amsterdamse Daily Paper begon in 2008 als modeblog en werd opgericht door de jeugdvrienden Hussein Suleiman, Jefferson Osei en Abderrahman Trabsini. Het label werkte in het verleden samen met onder andere Puma en Colette. Inmiddels heeft het merk ruim 160 retaillocaties in 25 landen.

Beeld: Sharon Jane Dompig

Daily Paper
Tropenmuseum